Een recept uit mijn lievelingskookboek “Winter in de Alpen” :
Zwiebelwähe (blz. 180). De Gruyère heb ik weggelaten om het recept lichter te maken. Het deeg maakte ik zelf en dat proef je. Ik heb mijn taartvorm van Le Creuset gebruikt. Het bakken van de taart verloopt als een fluitje van een cent en door de uitneembare bodem is de uientaart verwijderen een makkie.
Voor het deeg:
- 10 g droge gist
- 100 ml warm
- 200 g bloem
- 100 g boter op kamertemperatuur
- 1 theelepel zout
- Los de gist op in het water.
- Voeg het zout en de boter bij de bloem.
- Meng de boter met je vingertoppen door de bloem.
- Voeg het gistwater toe en meng alles tot een deeg.
- Laat het deeg 30 minuten rusten (het mag maar licht rijzen).
Voor de vulling:
- 600 g ajuin (in dunne ringen)
- 150 g reepjes bacon
- 4 eieren
- 1 theelepel zout
- 300 ml room
- peper v/d molen
- boter
- Doe een klontje boter in een pan en fruit de ajuin tot hij zacht is.
- Doe terug een klontje boter in een pan en bak de bacon.
- Doe de eieren en room in een kom voeg het zout toe.
- Kruid met peper.
- Rol het deeg uit en schik in een taartvorm.
- Schik de ajuin en de bacon op het deeg.
- Giet er het roommengsel over.
- Bak de taart in een voorverwarmde oven van 180°C in ca. 40 minuten.
Meer informatie
Winter in de Alpen
Manuela Darling-Gansser
Tirion Culinair
ISBN 9789043911474
€ 34,90