Op de vernieuwde Antwerpse PAKT-site, waar in gerenoveerde pakhuizen een smeltkroes van creatieve bedrijven huist, kan je voortaan terecht bij ‘Standard’. Standard staat voor zuurdesempizza’s uit de houtoven en frisse salades, bereid met verse, biologische groenten en kruiden vanop het dak van PAKT, een ambitieus stadslandbouwproject op de daken van de oude industriële site tussen de Lamorinièrestraat, het Groen Kwartier en de Lange Leemstraat.
Voor de pizzatoppings en de salades werkt Standard enkel met de beste producten. De kruiden en groenten groeien letterlijk boven je hoofd en worden biologisch gekweekt op het dak van PAKT, in samenwerking met agro- en biotechnoloog Bram Stessels van CSA De Volle Grond in Tielrode. In overleg met ‘boer Bram’, zullen er ook wat minder voor de hand liggende groenten zoals warmoes, koolrabi of boerenkool gekweekt kunnen worden. Geen vast menu dus, maar een verrassende kaart die geregeld verandert, op het ritme van de seizoenen. Het resultaat is een eerlijk en kraakvers seizoensgebonden menu. Al het lekkers is ook beschikbaar voor takeway en delivery.