Zot van de Noordzee van JEAN sur MER als enig Vlaams kookboek genomineerd voor ‘Kookboek van het jaar’

JEAN sur MER, het foodtruckcateringbedrijf dat uitgroeide tot een merk met eigen visproducten, lanceert een kookboek met een missie: Belgen en Nederlanders stimuleren om meer (Noordzee)vis te eten. Want onze Noordzee zit boordevol lekkers zoals sepia, pieterman, heek, leng en steenbolk, maar het zijn vissen met minder commerciële waarde. En daar wil JEAN sur MER verandering in brengen. Naast 52 visrecepten vind je in het boek verhalen van vissers en vist-je-datjes met leuke feiten over de vele vissoorten die onze Noordzee rijk is. Het boek van JEAN sur MER werd bovendien als enig Vlaams kookboek genomineerd voor ‘Kookboek van het jaar’.

JEAN sur MER is ontstaan uit liefde voor de Noordzee. Al als jonge knaap was Jan Kegels zot van de Noordzee. Elk jaar ging hij gewapend met een schepnetje een maand lang het strand van De Haan op om garnalen te vangen en er iedereen van te laten proeven. Na het schepnetje kwam de vishengel en daarna volgde zijn eigen visboot.

De vis is de ster, daar staat JEAN sur MER voor

In Zot van de Noordzee verzamelt JEAN sur MER 52 visrecepten, waarin 26 verschillende noordzeevissen aan bod komen, die netjes zijn ingedeeld per seizoen. “Dat wil niet zeggen dat je ze niet in een ander seizoen kunt bereiden. Houd er echter rekening mee dat seizoensgebonden vis bereiden veel duurzamer is en versere producten garandeert”, aldus Jan Kegels. “Om alles lekker licht en gezond te houden, heb ik samen met mijn vaste chef en partner Peter Vlyminck voor gerechten gekozen met een minimum aan koolhydraten.” Heerlijk eenvoudig, dat is het devies van JEAN sur MER. Je hoeft dus geen keukenprins of prinses te zijn om deze recepten aan te kunnen. Voor de hobbykoks die graag toch een stapje verder gaan, heeft JEAN sur MER tien bevriende chefs ingeschakeld om naast hun 42 eigen recepten nog tien gedurfde recepten te verzinnen: Johan Segers (’t Fornuis), Syrco Bakker (Pure C), Stijn Rotthier (’t Zilte), Michaël Rewers (Bistrot Du Nord), Jan Tournier (Cuchara), Michaël Vrijmoed (Vrijmoed), Hoa en Huibrecht Berends (BÚN), Alexander Kooman (De Kluizenaer), Marcelo Ballardin (Oak) en Matthijs Mannaerts (Hemmat).

Naast visrecepten vind je in het boek ook verhalen van Belgische en Nederlandse vissers en vist-je-datjes met leuke feiten over de Noordzee en zijn vis.

Genomineerd voor ‘Kookboek van het jaar’

Zot van de Noordzee werd als enige Vlaams kookboek genomineerd voor ‘Kookboek van het jaar’, een verkiezing tot de beste, mooiste en lekkerste kookboek van Nederland en Vlaanderen. De vakjury bestaat uit 5 mensen die ieder vanuit hun eigen vakgebied de titels beoordelen. Zij hebben hun keuze gemaakt uit 52 inzendingen die door 32 uitgeverijen zijn ingestuurd. De jury zegt over Zot van de Noordzee “Een boek waarop velen van ons wachtten: de noordzeevis verdient meer aandacht!”. Op 10 november wordt de winnaar bekendgemaakt.

Breng hier je stem uit!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!