Zakouskis

 

Mini-pasteitjes met kaas en ham

Voor ca. 30 zakouskis (afhankelijk van de grootte)

  • ca.30 zakouskis
  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 250 ml volle melk
  • 100 g ham
  • 60 g gemalen Emmentaler + wat voor de afwerking
  • peper, zout, nootmuskaat
  1. Snijd de ham in zeer kleine blokjes.
  2. Laat de boter smelten in een potje.
  3. Meng er de bloem onder.
  4. Giet er de melk bij en breng met een klopper aan de kook.
  5. Breng de gebonden saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Meng er de kaas en de ham onder.
  7. Vul de mini-pasteitjes (met een lepeltje) en werk af met wat gemalen kaas.
  8. Warm op in een oven van 180° C in ca. 12 minuten.

Mini-pasteitjes met kip en champignons

Voor ca. 30 zakouskis (afhankelijk van de grootte)

  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 100 g champignons
  • 120 g gekookte kipfilet
  • 200 ml water
  • 1/2 bouillonblokje (kip)
  • 50 ml room
  • peper en zout
  • boter
  1. Snijd de champignons in kleine blokjes.
  2. Stoof de champignons  aan in een klontje boter.
  3. Snijd de kip in kleine blokjes.
  4. Los de bouillon op in het water.
  5. Giet er de room bij.
  6. Laat de boter smelten.
  7. Meng er de bloem onder.
  8. Giet het bouillonmengsel bij de roux.
  9. Breng met een klopper aan de kook.
  10. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  11. Meng er de champignons en de kip onder.
  12. Vul de mini-pasteitjes (met een lepeltje)
  13. Warm op in een oven van 180° C in ca. 12 minuten.

Mini-pasteitjes met garnalen

Voor ca. 30 zakouskis (afhankelijk van de grootte)

  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 125 gepelde grijze garnalen
  • 200 ml water
  • 1/2 blokje bouillon (vis)
  • 50 ml room
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 1 koffielepel Cognac
  1. Los het bouillonblokje op in het water.
  2. Voeg de room, Cognac en tomatenpuree toe.
  3. Laat de boter smelten en meng er de bloem onder.
  4. Giet het bouillonmengsel bij de roux.
  5. Breng met een klopper aan de kook.
  6. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  7. Meng er de garnalen onder.
  8. Vul de mini-pasteitjes (met een lepeltje).
  9. Warm op in een oven van 180° C in ca. 12 minuten.

 

 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!