Voor 3 personen:
- 800 gr aardappelen (zacht kokend)
- 400 gr wortelen
- melk
- nootmuskaat, peper, zout
- worcestersaus
- 1 ajuin
- 1 blokje kippenbouillon
- Schil de aardappelen en snij ze in gelijke delen.
- Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
- Giet de aardappelen af.
- Giet er wat melk bij.
- Plet de aardappelen met een aardappelstamper.
- Breng op smaak met enkele druppeltjes worcestersaus, peper, nootmuskaat en zout.
- Schil de wortelen, halveer in de lengte en snijd in stukjes.
- Schil en versnipper de ajuin.
- Doe de ajuin en wortel in een pot.
- Voeg water en het bouillonblokje toe.
- Kook de groenten gaar onder deksel.
- Giet de groenten af, maar houd een beetje kookvocht bij.
- Meng de groenten onder de aardappelpuree.
- Voeg een beetje kookvocht toe, op die manier wordt het wat smeuïger.