Heerlijke wortelpuree recept! Lekker met spek, gehaktbroodje of (rook)worst. Serveer er eventueel bruine saus bij. Maar laat het het vooral smaken!

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 500 g wortelen
  • 1 ajuin
  • melk
  • worcestersaus
  • peper, zout en nootmuskaat
  1. Schil de aardappelen, wortelen en ajuin.
  2. Snijd de aardappelen in gelijke stukken.
  3. Snijd de wortelen in kleinere stukjes en de ajuin in vier.
  4. Doe de groenten in een kookpot en zet juist onder met water.
  5. Voeg wat zout toe.
  6. Zet een deksel op de pot en laat ca. 20 minuten koken.
  7. Als al de groenten gaar zijn, giet je ze af in een vergiet.
  8. Laat even uitlekken en doe ze terug in de pot.
  9. Voeg een klein scheutje melk toe.
  10. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en enkele druppeltjes worcestersaus.
  11. Plet de puree met een pureestamper.

Lekker met spek, gehaktbroodje of worst.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!