Heerlijke wortelpuree recept! Lekker met spek, gehaktbroodje of (rook)worst. Serveer er eventueel bruine saus bij. Maar laat het het vooral smaken!
- 500 g bloemige aardappelen
- 500 g wortelen
- 1 ajuin
- melk
- worcestersaus
- peper, zout en nootmuskaat
- Schil de aardappelen, wortelen en ajuin.
- Snijd de aardappelen in gelijke stukken.
- Snijd de wortelen in kleinere stukjes en de ajuin in vier.
- Doe de groenten in een kookpot en zet juist onder met water.
- Voeg wat zout toe.
- Zet een deksel op de pot en laat ca. 20 minuten koken.
- Als al de groenten gaar zijn, giet je ze af in een vergiet.
- Laat even uitlekken en doe ze terug in de pot.
- Voeg een klein scheutje melk toe.
- Kruid met peper, zout, nootmuskaat en enkele druppeltjes worcestersaus.
- Plet de puree met een pureestamper.
Lekker met spek, gehaktbroodje of worst.