Wontonsoep recept
Voor de kippenbouillon:
- 2 kippenbillen
- 1 prei
- 1 wortel
- 1 selder
- 1 ajuin
- blaadje laurier
- peterselie stengels
- paar takjes tijm
- 1 kruidnagel
- 2 koffielepels zout
- peper van de molen
- Kuis de groenten en snijd in grove stukken.
- Doe de kip, de groenten, kruidnagel en zout in een pot.
- Zet alles juist onder water.
- Laat 2 uur zachtjes pruttelen.
- Giet de kippenbouillon door een zeef en haal het vlees van de bouten.
Voor de wontons:
- 250 g gehakt
- wontonvellen
- 125 g scampi’s
- 1 lente-uitje
- scheutje geroosterde sesamolie
- 3 koffielepels lichte sojasaus
- sambal naar smaak
- Pel en kuis de scampi’s.
- Snijd of hak de scampi’s in kleine stukjes.
- Snijd het lente-uitje in ringetjes.
- Meng het gehakt met de scampi’s, lente-ui, sojasaus, sesamolie en sambal.
- Vul een wontonvelletje met een een koffielepeltje vulling en vouw dicht (zie filmpje).
Afwerking
- Kook de wontons een 4-tal minuten in ruim licht gezouten water.
- Doe wat fijn gesneden salade of in ringetjes gesneden lente-ui in een soepkommetje.
- Schik er een stuk of 3 wontons op en schenk er de bouillon bij.