Lekker met worst, varkenslapjes, gebraad, gekookte aardappelen… . Kruid de saus goed of zet eventueel het peper – en zoutvaatje op tafel. Je kan de saus ook binden met maïszetmeel of aardappelzetmeel, opgelost in een beetje water.
Voor 4 personen:
- 800 gr witte kool
- 250 ml volle melk
- 20 g goede boter, 20 g bloem voor de roux
- peper van de molen, nootmuskaat en zout.
- Verwijder de buitenste bladeren, snijd de kool in twee en verwijder de harde kern.
- Rasp of snijd de kool in dunne reepjes.
- Kook de kool gaar in ca.10 minuten in gezouten water.
- Breng de melk aan de kook, kruid met peper, nootmuskaat en zout, bind met de roux en laat nog even doorkoken.
- Giet de kool af. Laat even uitlekken en meng er de warme saus onder.
- Kruid eventueel wat bij.