Vandaag is het wereldeierdag. Deze dag staat in het teken van het ‘ei’, een goedkoop en eiwitrijk product. Wij maakten een eitje in cocotte, als voorgerecht.

Voor 6 personen

  • 6 eieren
  • 1 wit van prei
  • 4 sneetjes gekookte ham
  • geraspte parmezaan 
  • boter
  • peper en zout
  • bieslook
  • 6 ovenvaste potjes 
  1. Kuis de prei en snij in julienne.
  2. Doe een klontje boter in een pan of pot en stoof de prei 15 minuten onder deksel.
  3. Beboter de ovenpotjes met een borsteltje
  4. Schik de de prei in de potjes.
  5. Breek overal een eitje in en kruid met peper en zout.
  6. Snij de ham in fijne reepjes en strooi over het ei.
  7. Strooi wat parmezaan over de ham.
  8. Zet de potjes in een ovenschaal. Deze schaal is gevuld met heet water (au bain marie).
  9. Laat  ca. 10 minuten garen in een voorverwarmde oven van 200°C.
  10. Garneer met fijngesnipperde bieslook. 

Bezoek ook eens: ei.be

    Mis onze nieuwsbrief niet!

    Mis onze nieuwsbrief niet!

    Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

    U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

    Pin It on Pinterest

    Delen

    Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

    Delen

    Deel dit bericht met je vrienden!