Vandaag is het wereldeierdag. Deze dag staat in het teken van het ‘ei’, een goedkoop en eiwitrijk product. Wij maakten een eitje in cocotte, als voorgerecht.
Voor 6 personen
- 6 eieren
- 1 wit van prei
- 4 sneetjes gekookte ham
- geraspte parmezaan
- boter
- peper en zout
- bieslook
- 6 ovenvaste potjes
- Kuis de prei en snij in julienne.
- Doe een klontje boter in een pan of pot en stoof de prei 15 minuten onder deksel.
- Beboter de ovenpotjes met een borsteltje
- Schik de de prei in de potjes.
- Breek overal een eitje in en kruid met peper en zout.
- Snij de ham in fijne reepjes en strooi over het ei.
- Strooi wat parmezaan over de ham.
- Zet de potjes in een ovenschaal. Deze schaal is gevuld met heet water (au bain marie).
- Laat ca. 10 minuten garen in een voorverwarmde oven van 200°C.
- Garneer met fijngesnipperde bieslook.
Bezoek ook eens: ei.be