Wat eten we vanavond makkelijk. Tagliatelle met scampi, spinazie en tomaatjes!
Voor 3 à 4 personen:
- 12 scampi’s
- 350 g tagliatelle
- 8 kleine tomaatjes (cocktailtomaten, prunella)
- 400 g spinazie
- goede boter
- 2 teentjes look
- 10-tal blaadjes basilicum (fijn gesneden)
- 1 koffielepel gehakte peterselie
- peper van de molen
- zout
- olijfolie
- Pel en kuis de scampi’s.
- Was en snijd de tomaatjes in vier.
- Kuis de spinazie.
- Pel de look en versnipper zeer fijn.
- Laat een klontje boter in een pot smelten.
- Voeg de spinazie toe.
- Kruid met peper en zout.
- Laat de spinazie slinken.
- Doe de spinazie in een zeef en druk er het overtollige vocht uit.
- Laat 50 g boter smelten.
- Voeg de look, tomaatjes, basilicum en peterselie toe.
- Kruid met peper en zout.
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
- Kruid de scampi’s met peper en zout en bak ze in een scheutje olijfolie.
- Giet de pasta af in een vergiet.
- Doe de pasta in een ruime pan of pot en meng er de spinazie, scampi’s en het tomatenmengsel onder.