Buiten de pompoenen van de buren die over de haag groeien, vallen er ook walnoten tot bij ons in de tuin. Daar heb ik gisteren cakejes van gebakken.
200 gr walnoten
300 gr bloem
6 gr bakpoeder
250 gr suiker
4 eieren
1 zakje vanillesuiker
150 gr malse boter
Bakvormpjes in papier
chocolade-glazuur:
100 gr chocolade
50 gr poedersuiker
1 eetlepel boter
5 cl room
100 gr chocolade
50 gr poedersuiker
1 eetlepel boter
5 cl room
Hak de walnoten zo fijn mogelijk met een mes of keukenrobot.
Meng de eieren met de suiker en vanillesuiker, voeg de gemalen nootjes toe, meng de boter er onder, doe het bakpoeder bij de bloem en zeef het beetje bij beetje bij het mengsel en schep om. Vul de papieren cakevormpjes voor 2/3 met het beslag en bak af in een voorverwarmde oven op 200 graden in 15 à 20 minuten.
Voor het chocolade-glazuur: smelt de chocolade met de boter en room in de microgolfoven in 2 minuten op halve kracht. Meng de bloemsuiker er onder. Bestrijk de cakejes met dit glazuur en laat minimum een uur opstijven.