Voor 3 à 4 personen (voorgerecht)
- 300 g visfilet in stukjes (bv: Wokmix verkrijgbaar in de colruyt)
- 3 tomaten
- 10-tal scampi’s
- 5 koffielepels maïs (uit blik en uitgelekt)
- 3/4 bouillonblokje (vis)
- 250 ml water
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 koffielepel hot-chili-saus
- olijfolie
- 1 teentje look (gepeld en versnipperd)
- 3 stengels soepselder (gekuist en in stukjes)
- 1 ajuin (gepeld en versnipperd)
- 1 wortel (geschild en in stukjes)
- 1 mespuntje saffraan
- Topaz viskruiden (Colruyt)
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- Snijd de tomaten in stukken.
- Pel de scampi’s en kuis ze, houd de schalen bij.
- Doe de tomaten en de schalen van de scampi’s in een pot met een bodempje water.
- Kruid met zout.
- Kook de tomaten tot puree.
- Giet alles door een fijne zeef en houd het kookvocht bij.
- Doe een scheutje olijfolie in een kookpot en bak de look heel even aan.
- Voeg de groenten toe en stoof ze een 3-tal minuten mee.
- Giet er de tomaten “bouillon”, de hot chiliesaus en het water bij.
- Doe er het bouillon blokje en de safraan bij.
- Laat een 10-tal minuten pruttelen.
- Kruid de vis en scampi’s met Topaz viskruiden.
- Voeg de vis en maïs toe en pocheer de vis juist gaar.
- Voeg de peterselie toe.
- Proef de ragout.
- Kruid eventueel bij met zout.