Voor 4 personen:

– 500 g visfilet (kabeljauw, alaska pollak, pangasius)
– 50 g goede boter (zacht)
– 1 geperst teenje knoflook
– 1 citroen
– 1 koffielepel fijngehakte peterselie
– peper, zout en korianderzaadjes
– satéstokjes
– 1 kleine courgette
– 50 g gedroogde linzen
– 1 wortel
– 1 rode paprika

Voor de kruidenboter:
– Was de citroen en snijd de schil eraf.
Alleen het gele gedeelte (de zeste).
– Snijd de schil in zeer fijne blokjes. Hak het eventueel nog wat fijner met je mes. Je moet ongeveer 1 koffielepeltje hebben.
– Meng de boter met de peterselie, look en 1 koffielepel fijngesneden citroenschil.
– Kruid met peper en zout.
– Doe nu de boter in aluminiumfolie en rol er een worstje van.
– Laat opstijven in de koelkast.

Voor de groenten:
– Laat de gedroogde linzen minstens 4 uur weken in koud water.
– Kook de linzen gaar in gezouten water en giet ze af.
– Kuis de paprika, wortelen en courgette en snijd ze in blokjes.
– Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en stoof de paprika, courgette en wortelen beetgaar.
– Meng er de linzen en een schijfje kruidenboter onder.

de visfilet:
– Snijd visfilet in blokjes en prik ze op satéstokjes.
– Kruid ze met peper, zout en geplette korianderzaadjes.
– Bak ze onder de grill van de oven in ca 10 minuten.

Schik de brochettes op een bedje van groenten en leg op elke brochette een schijfje kruidenboter. Lekker met puree!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!