Gebaseerd op een recept van Barilla.
- 350 g macaroni
- 1 ajuin (versnipperd)
- 2 courgettes in blokjes of reepjes
- 30 g gedroogd eekhoorntjesbrood (of 250 g Parijse champignons in schijfjes)
- 70 ml room
- 150 g tomatenpassata
- 50 g versgeraspte parmezaan
- zout
- peper van de molen
- olijfolie
- gehakte peterselie
- Bereid het gedroogd eekhoorntjesbrood zoals aangegeven op de verpakking.
- Doe een scheutje olijfolie in een pot en fruit de ajuin glazig.
- Voeg het eekhoorntjesbrood (of de champignons), courgette en room toe.
- Laat een 4-tal minuten stoven.
- Meng er de tomatenpassata onder en breng op smaak met zout en peper.
- Laat nog een 2-tal minuten sudderen.
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
- Giet de pasta af en meng er de saus en nadien de parmezaan onder.
- Garneer met peterselie.