Heb je geen linguine neem dan spaghetti.
Voor 3 personen
- 1 courgette
- 1 teentje look
- 1 ajuin
- 1 stengel soepselder
- 1 blik gepelde tomaten in stukjes (400g)
- 350 g linguine
- 150 gram mozerella (in kleine stukjes of geraspt)
- vers geraspte parmezaan
- olijfolie
- tabasco
- Een half groentebouillon blokje
- 1 koffielepel paprikapoeder.
- Was de courgette en snij in blokjes of reepjes.
- Pel en versnipper de ajuin.
- Pel de look en snij zeer fijn.
- Was de selder (niet versnijden).
- Stoof de ajuin, look en selder 5 minuten in een scheutje olijfolie.
- Doe er een half blik gepelde tomaten, paar druppeltjes tabasco, paprikapoeder en het half groentebouillon blokje bij.
- Laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Verwijder de selder.
- Voeg courgette toe en laat nog eens 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking, giet af, en meng er wat olijfolie onder.
- Roer de pasta en mozzarella onder de saus en laat nog even goed doorwarmen.
- Serveer er apart de parmezaan bij.