Varkensreepjes op oosterse wijze
okt 28, 2009
Voor 3 personen:
- 300 g varkensvlees in reepjes
- 1 wortel in dunne schijfjes
- 1 ajuin grof versnipperd
- een goed handvol Kenia boontjes
- 200 g fijne (gele) noedels
- 1/4 stukje pikante groene peper in fijne stukjes (zaadlijsten en zaadjes verwijderen)
- peper en zout
- arachideolie
- bieslook
- Voor de saus:
- 3 eetlepels oestersaus
- 2 eetlepels zwarte bonensaus
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- snuifje gemberpoeder
- 1 versnipperd teentje look
- klein scheutje geroosterde sesamolie
- Kook de gele noedels zoals aangeven op de verpakking.
- Verfris ze onder koud stromend water en meng er wat arachideolie onder.
- Meng al de ingrediënten voor de saus.
- Doe een scheutje arachideolie in een pan of wok en kleur het vlees even aan.
- Kruid met peper en zout en hou het even apart.
- Roerbak de groenten een 3-tal minuten in dezelfde pan of wok.
- Voeg de saus en het vlees toe en laat even pruttelen.
- Meng er de noedels onder en laat goed heet worden.
- Bestrooi met wat versnipperde bieslook.