Recept (gebaseerd) op het kookboek (blz.86): Eet, proef en beleef Toscane.
Voor 4 personen:
- 750 g varkensgebraad
- 1 koffielepel verse munt
- 3 jeneverbessen
- 1/2 koffielepel grof zout
- 1 koffielepel gedroogde dragon
- 1 koffielepel provençaalse kruiden
- 5 zwarte peperkorrels
- olijfolie
- goede boter
- peper en zout.
- Doe de munt samen met de jeneverbessen, dragon, provençaalse kruiden, peperkorrels en het grove zout in een vijzel en wrijf redelijk fijn.
- Maak een snee van ca. 1cm diep in de bovenkant van het vlees zodat je het bijna als een boek kan openleggen.
- Wrijf de snee in met het kruidenmengsel.
- Bind het vlees op met keukentouw zodoende de vulling ingesloten zit.
- Kruid het vlees langs de buitenkant met peper en zout.
- Doe een scheutje olijfolie en een klontje boter in een pan en bak het gebraad goudbruin.
- Leg het gebraad in een pot met deksel.
- Doe een klein beetje water in de pan.
- Laat even opkoken en giet bij het gebraad.
- Laat het gebraad onder deksel, op een matig vuur, ca. 25 minuten garen.
- Kijk regelmatig of er nog genoeg braadvocht is.
- Voeg eventueel een beetje water toe.
- Zet het vuur af en laat nog 10 minuten rusten.
- Snijd het vlees en serveer.
Lekker met gebakken aardappelen en groenten naar keuze!