Recept (gebaseerd) op het kookboek (blz.86): Eet, proef en beleef Toscane.

Voor 4 personen:

  • 750 g varkensgebraad
  • 1 koffielepel verse munt
  • 3 jeneverbessen
  • 1/2 koffielepel grof zout
  • 1 koffielepel gedroogde dragon
  • 1 koffielepel provençaalse kruiden
  • 5 zwarte peperkorrels
  • olijfolie
  • goede boter
  • peper en zout.
  1. Doe de munt samen met de jeneverbessen, dragon,  provençaalse kruiden, peperkorrels en het grove zout in een vijzel en wrijf redelijk fijn.
  2. Maak een snee van ca. 1cm diep in de bovenkant van het vlees zodat je het bijna als een boek kan openleggen.
  3. Wrijf de snee in met het kruidenmengsel.
  4. Bind het vlees op met keukentouw zodoende de vulling ingesloten zit.
  5. Kruid het vlees langs de buitenkant met peper en zout.
  6. Doe een scheutje olijfolie en een klontje boter in een pan en bak het gebraad goudbruin.
  7. Leg het gebraad in een pot met deksel.
  8. Doe een klein beetje water in de pan.
  9. Laat even opkoken en giet bij het gebraad.
  10. Laat het gebraad onder deksel, op een matig vuur, ca. 25 minuten garen.
  11. Kijk regelmatig of er nog genoeg braadvocht is.
  12. Voeg eventueel een beetje water toe.
  13. Zet het vuur af en laat nog 10 minuten rusten.
  14. Snijd het vlees en serveer.

Lekker met gebakken aardappelen en groenten naar keuze!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!