Tortiglioni met zalm en doperwtjes
nov 22, 2007
Ingrediënten
- 100 g doperwtjes (diepvries)
- 100 g gerookte zalm
- 1 g bouillonblokje (vis)
- peper v/d molen
- 1 g gedroogde dille
- 200 ml room
- 1 klein ajuintje
- olijfolie
- zout
- peper
Bereiding
- Breng een potje met licht gezouten water aan de kook.
- Voeg de erwten toe en kook een 3-tal minuten.
- Giet de erwten af in een vergiet en verfris onder koud stromend water.
- Schil en versnipper het ajuintje.
- Snijd de zalm in reepjes.
- Bak de versnipperde ajuin in wat olijfolie glazig (zonder kleuren).
- Voeg de room, zalm en doperwtjes toe.
- Verkruimel de visbouillon erover.
- Kruid met dille en peper v/d molen.
- Laat heel even opkoken.
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
- Giet de pasta af in een vergiet en doe onmiddellijk terug in dezelfde kookpot.
- Voeg de saus toe en roer voorzichtig onder de pasta.
- Serveer in een diep warm bord.