Voor 3 personen
- 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400g)
- 300 g gehakt
- 300 g tortiglioni
- 1 eitje
- 1/2 teentje look zeer fijngesneden
- paar druppeltjes Tabasco
- 1 koffielepel worcestersaus
- bloem
- 1 ajuin in plakes
- 1 wortel in blokjes
- 1 stengel selder in stukjes
- snuifje gedroogde rozemarijn
- 30 g versgeraspte parmezaan
- 4 blaadjes basilicum fijngesneden
- peper v/d molen en zout
- Meng het gehakt in een kom met tabasco, worcestersaus, basilicum, eitje, knoflook en een draai van de pepermolen.
- Draai er klein balletjes van.
- Doe een scheutje olijfolie in een pan en stoof de ajuin, wortel, selder een 5 tal minuten, kruid met een snuifje rozemarijn.
- Doe er gehaktballetjes bij en bak ze goudbruin.
- Voeg de gepelde tomaten toe, kruid met zout.
- Dek af en laat 30 minuten op een niet te hoog vuur zachtjes pruttelen. Roer af en toe om.
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en giet af.
- Meng de pasta onder de saus en warm nog even goed door.
- Serveer met de vers geraspte parmezaan.