Voor de pasta
– 300 g semola di grana duro, verkrijgbaar bij Delhaize
– 3 eieren
– 1/2 theelepel zout
-Doe de bloem in een ruime kom en maak in het midden een kuiltje.
-Doe de eieren in het kuiltje en voeg een half theelepeltje zout toe.
– Kneed dit alles in ca 5 min tot een soepel deeg
– Het deeg afdekken in een vochtige doek en 30 minuten laten rusten.
Voor de vulling
– 250 g kastanjechampignons
– 130 g gehakt
– peper en zout
– olijfolie
– Was de champignons vlug onder wat water en snijd in kleiner stukken.
– Bak de champignons aan in wat olijfolie en kruid met zout en peper.
– Bak het gehakt even aan (niet te lang laten bakken).
– Doe champignons en gehakt in een hoge beker en mix fijn met de staafmixer.
– Breng op smaak met peper en zout.
Pasta vullen
– Draai het pastadeeg door een pastamachine.
– Snijd rondjes uit het deeg.
– Leg op ieder pastarondje wat van de vulling.
– vouw tortellini
– Kook ze in ruim gezouten water met een scheutje olijfolie in ca 4 minuten beetgaar.
Voor de paprika tomatensaus
– 1 ajuin
– 1 gele paprika
– 1 wortel
– 150 g gepelde tomaten
– 1 koffielepel basilicumolie
– snuifje tijm en oregano
– 3/4 bouillonblokje (kip)
– peper v/d molen
– 1 koffielepeltje paprikapoeder
– Kuis de groenten en snijd in stukken.
– Stoof even aan in wat olijfolie zonder kleuren.
– Voeg gepelde tomaten, basilicumolie, tijm en oregano toe.
– Laat 25 minuten pruttelen onder deksel, roer af en toe.
– Voeg het blokje kippenbouillon en paprikapoeder toe, en mix de saus met een staafmixer.
– Is de saus te dik? Voeg dan een beetje water toe.
Doe de tortellini in een serveerschaal, giet de tomatensaus erover, serveer er apart gemalen parmezaan bij.