voor ca. 3 personen:

  • 300 g tonijn in eigen nat
  • 70 g tomatenpuree
  • 400 ml water
  • 200 ml gepelde tomaten (in blokjes)
  • 8 zongedroogde tomaten (in kleine stukjes)
  • 1 wortel (in stukjes)
  • 2 stengels bleekselder in stukjes (eerst schillen met een dunschiller!)
  • een eetlepel gehakte peterselie
  • 1 teenje look (zeer fijn gesneden)
  • 2 versnipperde ajuinen
  • 3 ansjovisreepjes in olijfolie (in kleine stukjes)
  • een handvol diepvrieserwtjes
  • 1 laurierblaadje
  • snuifje gedroogde tijm en oregano
  • snuifje cayennepeper 
  • zout
  • olijfolie
  1. Doe een scheutje olijfolie in een pot en fruit de wortel, ajuin, selder en look aan zonder kleuren.
  2. Voeg de tomatenpuree, gepelde tomaten, water, ansjovis, zongedroogde tomaten, laurier, suiker en cayennepeper toe.
  3. Zet een deksel op de pot en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Doe de tonijn in een vergiet, breek in kleinere stukjes.
  5. Voeg de erwtjes en de tonijn toe aan de saus en laat nog drie minuten zachtjes koken.
  6. Verwijder het laurierblad en breng op smaak met zout en eventueel nog wat cayennepeper.  

Lekker met puree!

    Mis onze nieuwsbrief niet!

    Mis onze nieuwsbrief niet!

    Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

    U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

    Pin It on Pinterest

    Delen

    Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

    Delen

    Deel dit bericht met je vrienden!