voor ca. 3 personen:
- 300 g tonijn in eigen nat
- 70 g tomatenpuree
- 400 ml water
- 200 ml gepelde tomaten (in blokjes)
- 8 zongedroogde tomaten (in kleine stukjes)
- 1 wortel (in stukjes)
- 2 stengels bleekselder in stukjes (eerst schillen met een dunschiller!)
- een eetlepel gehakte peterselie
- 1 teenje look (zeer fijn gesneden)
- 2 versnipperde ajuinen
- 3 ansjovisreepjes in olijfolie (in kleine stukjes)
- een handvol diepvrieserwtjes
- 1 laurierblaadje
- snuifje gedroogde tijm en oregano
- snuifje cayennepeper
- zout
- olijfolie
- Doe een scheutje olijfolie in een pot en fruit de wortel, ajuin, selder en look aan zonder kleuren.
- Voeg de tomatenpuree, gepelde tomaten, water, ansjovis, zongedroogde tomaten, laurier, suiker en cayennepeper toe.
- Zet een deksel op de pot en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
- Doe de tonijn in een vergiet, breek in kleinere stukjes.
- Voeg de erwtjes en de tonijn toe aan de saus en laat nog drie minuten zachtjes koken.
- Verwijder het laurierblad en breng op smaak met zout en eventueel nog wat cayennepeper.