tomaten-pompoensoep
sep 20, 2008
- 150 g knolselder
- 1 ajuin
- 400 g pompoen + 40 g voor het garnituur
- 1 wit van prei
- 4 bouillonblokjes (rund)
- 1 tomaat
- tabasco
- worcestersaus
- 2,5 liter water
- 1 blik gepelde tomaten (400g)
- 10 ml room
- Kuis de groenten, snijd in kleinere stukken.
- Doe de groenten in een kookpot.
- Giet er het water en het blik gepelde tomaten bij.
- Voeg er de bouillonblokjes en een paar druppeltjes tabasco aan toe.
- Laat 30 minuten koken.
- Pel de tomaat en snijd in blokjes
- Snijd de 40 g pompoen in blokjes.
- Mix de soep met een staafmixer
- Voeg er de room en een scheutje worcestersaus aan toe.
- Laat de tomaten en pompoenblokjes 8 minuten in de soep koken.