Wat is ras el hanout? Kruidenmengsel van Marokkaanse origine met o.a. kardemom, bosbessen, gember, piment, kaneel, galangawortel, kruidnagel, nootmuskaat,… Letterlijk betekent het ‘het beste van de winkel’. Elke handelaar heeft dan ook zijn eigen kruidenmengsel. Ideaal bij lamsvlees, stoofpotjes en in deze soep.
- 2 blikken gepelde tomaten in stukjes (400g stuk)
- 800 ml water
- 1 ajuin (versnipperd)
- 1 teentje look (versnipperd)
- 1 handvol diepvrieserwtjes
- 1 koffielepel ras el hanout kruiden
- 1 blaadje laurier
- mespuntje sambal
- 2 bouillonblokjes (kip)
- 165 ml kokosroom
- 1 koffielepel suiker
- olijfolie
- Stoof look en ajuin even aan in olijfolie.
- Voeg de gepelde tomaten, water, ras elhanout, laurier, sambal en bouillonblokjes toe.
- Laat 15 minuten koken onder deksel.
- Voeg suiker, kokosroom en erwtjes toe.
- Laat nog 3 minuten koken.
- Verwijder het laurierblaadje en serveer.