Het potje “tomyum paste” stond in de Colruyt.
- 1 liter kippenbouillon
- 2 koffielepels tomyum pasta
- sambal oelek
- 6 scampi’s
- een 5-tal gedroogde shiitakes
- 1 lente-uitje
- 1 eetlepel vissaus
- het sap van 1 limoen
- 1 eetlepel rietsuiker
- Week de paddenstoelen zoals aangegeven op de verpakking.
- Pel de scampi’s en reinig.
- Doe de scampischalen bij de bouillon en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Giet door een vergiet.
- Snijd de scampi’s in kleinere stukjes.
- Snijd het lente-uitje in ringetjes en de paddenstoelen in reepjes.
- Breng de bouillon aan de kook en voeg scampi’s, paddenstoelen en lente-ui toe.
- Laat 1 minuut zachtjes koken.
- Voeg er nu de tomyum pasta, vissaus, limoensap en suiker aan toe.
- Doe er nog wat sambal oelek bij naar smaak.