Recept voor stoofvlees met bier
Stoverij, een typisch Belgische klassieker. Lekker met frietjes, kroketten, puree,… .
Voor 3 à 4 personen:
- 1 kg stoofvlees (rund)
- 1 dikke ajuin
- 1 palm 33 cl (of een ander donker bier)
- 1 eetlepel zachte mosterd
- 1 eetlepel pickles
- paar druppeltjes worcestersaus
- provençaalse kruiden
- 1 koffielepel aardappelzetmeel
- zout
- peper
- nootmuskaat
- boter
- Pel de ajuin en snijd in stukken.
- Doe een klontje boter in een pan en voeg het vlees toe.
- Kruid het vlees met zout, peper en nootmuskaat.
- Kleur het vlees mooi bruin aan.
- Doe het vlees in een pot.
- Doe nog wat boter in de pan en bak de ajuin goudbruin.
- Voeg de ajuin toe aan het vlees.
- Blus de pan met het bier en schraap de bakresten los.
- Giet het bier bij het vlees.
- Voeg de mosterd, pickles, worcestersaus en een snuifje provençaalse kruiden toe.
- Zet het vlees juist onder met water.
- Kruid met zout en peper.
- Laat het ca. 90 minuten pruttelen.
- Check of het vlees goed mals is.
- Proef de saus en kruid eventueel bij met peper en zout.
- Los het aardappelzetmeel op in een beetje water.
- Bind de saus (met het aardappelzetmeel) tot sausdikte.