Stoofschotel met rundsvlees en rozijnen
jan 24, 2013
- 800 g rundsstoofvlees
- 1/2 rode paprika
- 200 g kastanje-champignons
- 1 ajuin (versnipperd)
- 2 teentjes look (zeer fijn gesneden)
- 40 g rozijnen
- 400 g gepelde tomaten (uit blik in stukjes)
- 1 Leffe bruin (33cl)
- 2 bouillonblokjes (rund)
- 1/2 koffielepel kaneel
- 1/2 eetlepel provençaalse kruiden
- 1 eetlepel paprikapoeder
- snuifje cayennepeper
- 2 blaadjes laurier
- peper
- zout
- olijfolie
- Kruid het vlees met peper en zout.
- Doe een scheutje olijfolie in een pan en kleur het vlees aan.
- Doe het vlees in een pot.
- Giet het bier in de pan.
- Breng aan de kook.
- Maak de braadresten los.
- Giet bij het vlees.
- Doe een scheutje olijfolie in de pan.
- Bak ajuin, look, kaneel, provençaalse kruiden, cayennepeper en paprikapoeder (zonder kleuren).
- Voeg het ajuinmengsel bij het vlees.
- Doe er eveneens gepelde tomaten, laurier en bouillonblokjes bij.
- Laat 90 minuten zachtjes pruttelen onder deksel.
- Kuis de champignons en paprika.
- Halveer de champignons en snijd de paprika in stukjes.
- Doe de paprika, rozijnen en de champignons bij het vlees.
- Laat 30 minuten zachtjes koken.