• 800 g rundsstoofvlees
  • 1/2 rode paprika
  • 200 g kastanje-champignons
  • 1 ajuin (versnipperd)
  • 2 teentjes look (zeer fijn gesneden)
  • 40 g rozijnen
  • 400 g gepelde tomaten (uit blik in stukjes)
  • 1 Leffe bruin (33cl)
  • 2 bouillonblokjes (rund)
  • 1/2 koffielepel kaneel
  • 1/2 eetlepel provençaalse kruiden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • snuifje cayennepeper
  • 2 blaadjes laurier
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  1. Kruid het vlees met peper en zout.
  2. Doe een scheutje olijfolie in een pan en kleur het vlees aan.
  3. Doe het vlees in een pot.
  4. Giet het bier in de pan.
  5. Breng aan de kook.
  6. Maak de braadresten los.
  7. Giet bij het vlees.
  8. Doe een scheutje olijfolie in de pan.
  9. Bak ajuin, look, kaneel, provençaalse kruiden, cayennepeper en paprikapoeder (zonder kleuren).
  10. Voeg het ajuinmengsel bij het vlees.
  11. Doe er eveneens gepelde tomaten, laurier en bouillonblokjes bij.
  12. Laat 90 minuten zachtjes pruttelen onder deksel.
  13. Kuis de champignons en paprika.
  14. Halveer de champignons en snijd de paprika in stukjes.
  15. Doe de paprika, rozijnen en de champignons bij het vlees.
  16. Laat 30 minuten zachtjes koken.

    Mis onze nieuwsbrief niet!

    Mis onze nieuwsbrief niet!

    Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

    U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

    Pin It on Pinterest

    Delen

    Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

    Delen

    Deel dit bericht met je vrienden!