Ik heb de overschot van het vruchtvlees van de tomaten gebruikt in deze marinade.
- 800 g varkensstoofvlees
- 1 appelsien
- 1/2 citroen
- 1 teentje look
- 6-tal blaadjes basilicum (scheur in stukjes)
- vruchtvlees van 4 tomaten
- 1 eetlepel komijnzaad
- zout en peper
- Kruid het vlees met peper en zout.
- Pers de appelsienen en een 1/2 citroen.
- Pel het teenje look en snijd fijn.
- Meng het sap van de appelsien en citroen onder het vlees.
- Voeg de look, komijnzaad en basilicum toe en laat 2 uur marineren.
- Meng af en toe door elkaar.
- Laat het vlees uitlekken maar houd de marinade bij.
- Doe een scheutje olijfolie in een pan en kleur het vlees aan.
- Doe de blokjes in een pot.
- Zeef de marinade en giet bij het vlees.
- Laat 90 minuten sudderen onder deksel.
- Voeg er eventueel wat water bij.
Andere stoofpotjes:
Goulash
Fricasee
Stoofvlees met bier
Vlaams stoofvlees