Spitskoolsalade met appel, paprika, rozijntjes en lente-uitjes
dec 1, 2011
- 1 niet al te grote spitskool
- 1/2 rode paprika
- 20 g rozijnen
- 2 lente-uitjes
- 1/2 appel
- 4 eetlepels witte wijnazijn
- 2 eetlepels arachideolie
- 1/2 koffielepel suiker
- zout en peper
- Week de rozijnen, doe ze in een potje en zet onder met water.
- Was de kool, verwijder de minder mooie bladeren, snijd hem middendoor en snijd de stronk eruit.
- Snijd in dunne reepjes, gebruik eventueel een goede rasp of mandoline.
- Snijd de paprika middendoor, verwijder de zaadlijsten en zaadjes, spoel onder water, snijd in blokjes.
- Snijd de lente-uitjes zeer fijn.
- Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
- Haal de rozijnen uit het water en doe ze met de groenten in een ruime kom.
- Meng er azijn, olie en suiker onder.
- Breng op smaak met peper en zout.