We hebben een zak vol vers geplukte sperziebonen gekregen van een kwaliteit die je in de winkel nog zelden tegenkomt.
Voor 2 personen
- 500 g jonge boontjes
- 1 blik gepelde tomaten (400g)
- 1 ajuin
- 1 gepeld teentje look
- olijfolie
- 5 blaadjes vers basilicum
- Kook boontjes in gezouten water beetgaar in 5 à 7 minuten(zonder deksel), giet ze af en verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
- Pel de ui en versnipper
- Pel het teentje look.
- Doe 2 eetlepels olijfolie in een kookpot en stoof er de ui en het teentje look in.
- Doe er na 5 minuten de de boontjes bij en schep goed om.
- Giet er de helft van het blik gepelde tomaten bij.
- Kruid met peper en zout en scheur er de blaadjes basilicum bij.
- Laat 5 minuten op niet te hoog vuur pruttelen.
- verwijder het teentje look en serveer.