Bereid eerst de saus en bak dan pas het varkenshaasje.
Bak het vlees kort op een hoge temperatuur, op die manier blijf het mals en sappig.
voor 2 à 3 personen
– 150 g varkensfilet
– 150 ml room
– 1/2 bouillonblokje (kip)
– 1 ajuin
– 1 dl witte wijn
– 100 ml water
– peterselie
– 300 g spaghetti
– parmezaan
– olijfolie
– Snijd het vlees in reepjes en kruid het met peper en zout.
– Haal het vlees even door de bloem en klop het overtollige eraf.
– Schil de ajuin en snijd in ringen.
– Bak de ajuin in een scheutje olijfolie goudbruin in ca 6 minuten.
– Giet er de wijn bij en laat op hoog vuur inkoken.
– Voeg de room en een half bouillonblokje toe, kruid met peper van de molen.
– Laat de saus inkoken tot sausdikte.
– Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
– Bak het vlees vlug aan op hoge temperatuur.
– Voeg het vlees aan de saus toe.
– Roer één eetlepel gemalen parmezaan door de saus.
– Giet de pasta af in een vergiet en geef er apart de saus bij en de gemalen parmezaan.
Tip!
De witte wijn mag niet overheersen en niet herkenbaar zijn. Gebruik dus geen al te grote hoeveelheden. Kook de wijn in. Op die manier verdampt de alcohol. Gebruik een goede droge tafelwijn.