Voor 3 personen:
- 15 scampi’s
- 1 worteltje
- 1 ajuin
- 1 eetlepel Cognac
- olijfolie
- paprikapoeder
- 300 g spaghetti
- tomatenpassata
- scheutje witte wijn
- 5-tal blaadjes verse basilicum
Voor de fumet:
- Pel en kuis de scampi’s (de schalen bijhouden)
- Schil het worteltje en snijd in stukken.
- Pel en versnipper de ajuin.
- Doe een scheutje olijfolie in een potje.
- Kleur een halve ajuin, wortel en de schalen van de scampi’s aan.
- Strooi er een beetje paprikapoeder over en laat nog heel even bakken.
- Blus met Cognac.
- Zet juist onder met water en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Giet door een zeef.
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de scampi’s in 3.
- Giet een scheutje olijfolie in een pan en bak de scampistukjes samen met de rest van de ajuin even aan.
- Blus met een scheutje witte wijn.
- Voeg er wat tomatenpassata en wat van de fumet aan toe.
- Breng aan de kook en voeg er de afgegoten pasta aan toe.
- Warm alles even goed door.
- Scheur de basilicum en meng hem onder de pasta.