Ragù is de bolognesesaus zoals ze in Italië gemaakt wordt. Bij ragù besteed je meer aandacht aan de bereiding van het vlees zelf.
Voor 4 personen:
- 400 g varkensstoofvlees
- 125 g gerookt spek
- 150 g wortel (in brunoise)
- 100 g selder (in brunoise)
- 1 rode ajuin (versnipperd)
- 1 teentje look (zeer fijn gesneden)
- 70 gr tomatenpuree
- 25 cl rode wijn
- 300 ml runderbouillon
- boter
- olijfolie
- zout en peper v/d molen
- vers geraspte parmezaan
- Snijd het varkensvlees en het spek in zeer kleine blokjes.
- Doe een scheutje olijfolie en klontje boter in een pot.
- Doe er de groentjes bij en laat 30 minuten zachtjes stoven onder deksel (zonder kleuren).
- Meng er het varkensvlees en het spek onder en bak even op.
- Meng er look onder.
- Blus met wijn en laat inkoken.
- Giet bouillon bij en laat 60 minuten zachtjes sudderen onder deksel.
- Kruid met peper en zout.
- Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Giet de pasta af en meng er de saus onder.
- Serveer met geraspte parmezaan.