Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

• 1 kg gehakt
2 brikjes tomatenpulp (2 x 500g)
• 1 ajuin (versnipperd)
• 1 teentje look (zeer fijn gesneden)
• 10 cl cava
• 1 ei
• sambal (naar smaak)
• 1 koffielepel paprikapoeder
• 30 g paneermeel
• snuifje zout
• 1 bouillonblokje (rund)
• provençaalse kruiden
• 1 koffielepel bieslook (versnipperd)
• 1 koffielepel gehakte peterselie
• olijfolie
1. Meng het ei, paneermeel, paprikapoeder, sambal en het zout onder het gehakt.
2. Draai balletjes van ca. 30 g.
3. Bak de balletjes goudbruin.
4. Doe een scheut olijfolie in een pot en fruit de ajuin 10 minuten zonder kleuren.
5. Voeg look toe en blus met cava.
6. Laat de cava voor de helft inkoken.
7. Voeg de tomatenpulp, bouillon en de provençaalse kruiden toe.
8. Meng er de balletjes onder en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
9. Meng er de peterselie en de bieslook onder.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!