Voor de selderijsoep:
- 600 g knolselder
- 2 kleine ajuinen
- 1 wit van prei (100 g)
- 3 bouillonblokjes (kip)
- 2,5 l water
- 100 ml room
- peper van de molen
- Kuis de knolselder en snijd grof.
- Pel de ajuin en kuis de prei en snijd eveneens grof.
- Doe de groenten in een kookpot en voeg 2.5 l water en bouillonblokjes toe.
- Breng aan de kook en laat 30 minuten koken onder deksel.
- Mix de soep.
- Giet er de room bij.
- Kruid met peper v/d molen.
Voor de ei-gremolata:
- 1 hard gekookt ei
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 koffielepel gehakte peterselie
- 1 eetlepel arachideolie
- paar druppeltjes sesamolie
- Hak het ei.
- Doe de arachideolie, sesamolie en paneermeel in een antikleefpan en laat het paneermeel goudbruin kleuren.
- Voeg het ei en peterselie bij.
- Kruid met peper en zout.
- Laat nog even doorwarmen.
- Schep de soep uit in kommetjes en garneer met de ei-gremolata.