Voor 2 à 3 personen:
voor de vis:
- 600 g schelvisfilet
- 2 eetlepels bieslook (versnipperd)
- 1 teentje look (zeer fijngesneden)
- 3 eetlepels bloem
- arachideolie
- peper en zout
- Spoel de schelvis even onder koud water en dep droog.
- Kruid de filets met peper en zout.
- Meng de bloem met de look en bieslook.
- Haal de schelvis door de gekruide bloem.
- Doe een scheut arachideolie in een pan en bak de filets aan beide kanten goudbruin en gaar.
Voor de tomaten:
- 4 tomaten
- vers geraspte parmezaan
- provençaalse kruiden
- paneermeel
- 1 teentje look (zeer fijn gesneden)
- gehakte peterselie
- peper en zout
- Snijd de tomaten in de helft.
- Verdeel de look over de tomaten (ik duw de stukjes look een beetje dieper).
- Strooi er nu provençaalse kruiden, paneermeel, peterselie en geraspte parmezaan over.
- Giet er wat olijfolie over.
- Gratineer de tomaten ca. 5 minuten onder de ovengrill.