Dit recept is eenvoudig, gezond en staat in een mum van tijd op tafel! Ik heb altijd een zakje scampi’s in huis. Handig om snel een scampigerecht te bereiden. Alles in een pan en klaar! Eenvoudiger kan het haast niet!
Ingrediënten
- ½ kg scampi’s
- 1 wortel (in stukjes)
- ½ courgette (in stukjes)
- ½ gele paprika (in stukjes)
- 1 ajuin (versnipperd)
- 1 teentje look (zeer klein gesneden)
- 1 blik tomatenblokjes (400g)
- peper v/d molen
- zout
- olijfolie
Bereiding
- Pel en kuis de scampi’s.
- Doe een scheutje olijfolie in een pan.
- Bak er de scampi’s (2 à 3 minuten) in en kruid ze met peper en zout.
- Haal de scampi’s uit de pan en zet even opzij.
- Doe indien nodig nog wat olijfolie in de pan en bak de ajuin in een 5-tal minuten goudbruin.
- Voeg er de paprika, wortel, courgette en de look aan toe.
- Roerbak nog een 5-tal minuten op een niet te hoog vuur.
- Giet er het blik tomatenblokjes bij.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg er nu de scampi’s bij.
- Laat alles nog even goed doorwarmen en serveer met rijst of pasta.