Voor 4 personen:
- 1 kg scampi’s
- 2 ajuinen (versnipperd)
- 1 teentje look (zeer fijn gesneden)
- 1 lente-uitje (in ringetjes)
- 2 eetlepels maïszetmeel
- ¼ koffielepel lookpoeder
- zout
- witte peper
- zwarte peper v/d molen
- goede boter
- Pel en kuis de scampi’s.
- Meng er lookpoeder, zout naar smaak en een snuifje witte peper onder.
- Meng er het maïszetmeel onder.
- Doe een klontje boter in een pan of wok.
- Voeg de ajuin en look toe en roerbak juist gaar zonder kleuren.
- Kruid met zwarte peper v/d molen en zout.
- Frituur de scampi’s in 1 minuut op 160°C.
- Meng de gefrituurde scampi’s onder de ajuin.
- Strooi er ringetjes lente-ui over.
- Serveer met rijst!