Voor 3 personen
- 200 g spekblokjes
- 500 g scampi’s
- 200 g gemengde salade
- 1 tomaat
- een handvol pijnboompitten
- Wat blaadjes verse basilicum en platte peterselie.
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels volle yoghurt
- peper en zout
- mango curry kruiden (of curry poeder + zout)
- Rijstolie
- Pel en kuis de scampi’s.
- Kruid de scampi’s met mango curry kruiden en laat een uurtje marineren.
- Was en droog de salade.
- Was en snijd de tomaat in partjes.
- Doe de mayonaise, yoghurt, basilicum en peterselie in een mixbeker en mix.
- Breng de saus op smaak met wat peper en indien nodig een beetje zout.
- Rooster de pijnboompitten.
- Dresseer de salade en tomaat in een diep bord.
- Bak de spekjes.
- Doe een scheutje rijstolie in en pan en bak de scampi’s.
- Verdeel de scampi’s en de spekjes over de borden.
- Strooi er pijnboompitten over.
- Serveer de saus apart.