3 à 4 personen:
- 1 bot witte asperges
- 1 cavaillon
- 8 sneetjes parmaham
- eikenbladsla
- bieslook
- olijfolie
- citroensap
- peper zout
- Kuis de asperges en de salade.
- Kook de asperges in licht gezouten water juist gaar in ca. 5 minuten.
- Haal de asperges uit het kookvocht. Giet het kookvocht niet weg.
- Trek een fumet met het kookvocht en de aspergeschillen.
- Haal bolletjes uit de meloen door middel van een parisiennelepel.
- Snij de asperges in kleinere stukken.
- Versnipper de bieslook.
- Meng een scheutje citroensap, aspergefumet en olijfolie onder de asperges.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Meng er de bieslook onder.
- Leg wat van de salade in een diep bord.
- Garneer met de asperges, parma en meloenbolletjes.