Voor 3 à 4 personen:
- 1 grote gekuiste wortel (in blokjes)
- 2 gekuiste rapen (in blokjes)
- 1 krop salade
- een handvol erwtjes
- een handvol keniaboontjes
- 2 vastkokende aardappelen (bv.Nicola in blokjes)
- kappertjes
- 1 groot blik tonijn
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 koffielepels mosterd
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- snuifje witte peper
- 1 koffielepel gehakte peterselie
- Kook de wortelen en raapjes 5 minuten in licht gezouten water.
- Verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
- Kuis de keniaboontjes en laat samen met de erwtjes in licht gezouten water een 3-tal minuten koken .
- Verfris eveneens onmiddellijk onder koud stromend water.
- Kook de aardappelblokjes beetgaar.
- Kook de eieren in 10 minuten.
- Verfris ze onder koud stromend water.
- Meng de mayonaise met mosterd, wijnazijn, peterselie en peper.
- Laat de tonijn uitlekken in een vergiet.
- Garneer een diep bord met de groenten, kappertjes, eitjes en tonijn.
- Serveer met de saus en brood.