Zoals de meeste mensen bakken ook wij meer tijdens deze coronacrisis. We hebben onze broodbakmachine na jaren nog eens vanonder het stof gehaald en gaan aan de slag met de Soubry mix voor koekebrood. De voorbereidingen zijn minimaal en de broodbakmachine doet de rest. Wij voegen nog rozijnen toe want een rozijnenbrood tijdens het paasontbijt kan niet ontbreken. Toch?
Ingrediënten
- 325 g Soubry mix koekebrood
- 6 g zout
- 140 g volle melk
- 30 g fijne kristalsuiker
- 50 g ongezouten boter (op kamertemperatuur)
- 5 g droge gist of 25 g verse gist
- 150 g rozijnen
- 1 ei
Bereiding
1. Laat de rozijnen 30 minuten weken in lauw water. Giet af en leg de rozijnen op een keukenhanddoek om droog te deppen.
2. Weeg de ingrediënten zorgvuldig af. Wij gebruiken de droge gist.
3. Bestrijk de bakvorm van je broodbakmachine met wat bloem.
4. Voeg de ingrediënten samen, met uitzondering van de rozijnen. Die leggen we in het aparte vakje bovenaan de broodbakmachine. Ontbreekt dat vakje? De broodbakmachine geeft een signaal wanneer je de rozijnen kan bijvoegen of lees de handleiding voor meer informatie!
5. Stel de broodbakmachine op het juiste programma in. Wij kiezen voor bakken – medium grootte – rozijnen – lichte korst. De baktijd komt automatisch op 4 uur. En start!
6. Nadat het programma beëindigd is, neem de bakvorm met ovenwanten uit de machine en keer om om het brood te verwijderen.
7. Laat afkoelen op een rooster.
Na 4 uur hebben wij het perfecte rozijnenbrood gebakken. Heerlijke start van de dag! Smakelijk!