Romige spinaziepuree
apr 19, 2008
Voor 4 personen
- 300 g gehakte spinazie (diepvries)
- 1 kg bloemige aardappelen
- 25 goede boter
- 125 ml koffieroom
- 100 ml melk
- 100 g mascarpone
- 1 koffielepel zout
- peper en nootmuskaat
- Schil de aardappelen, spoel ze even in water, snij ze eventueel in kleinere stukken.
- Kook de aardappelen in gezouten water in 25 minuten gaar.
- Meng de mascarpone met de koffieroom.
- Voeg het zout toe en kruid met peper en nootmuskaat.
- Laat de diepvriesspinazie ontdooien zoals aangegeven op de verpakking.
- Giet de aardappelen af en plet ze met een aardappelstamper, meng er de spinazie onder.
- Breng de melk aan de kook en zet van het vuur.
- Meng de melk onder het mascarpone-mengsel.
- Meng dit nu onder de aardappelen met spinaziepuree.