- 1 wortel
- stukje knoldselsder
- 1 ajuin
- 20 cl rode wijn
- 50 cl water
- 1 bouillonblokje (kip)
- koffielepel gehakte peterselie
- snuifje tijm
- 100 g gerookte spek
- boter
- ca. 1 eetlepel versnipperde dragon (blaadjes)
- 1 koffielepel gehakte kervel
- scheutje room (15%)
- bruine roux
- Kuis en snijd de groenten in blokjes (knoldselsder, ajuin, wortel).
- Smelt wat boter in een potje en kleur het spek en de groenten aan.
- Voeg er de wijn, water, peterselie, tijm en het bouillonblokje aan toe.
- Laat ca. 30 minuten zachtjes pruttelen.
- Giet door een zeef.
- Kruid met peper v/d molen.
- Bind de saus met een beetje bruine roux tot op sausdikte.
- Giet er een scheutje room bij.
- Doe er de dragon en de kervel bij.
- Warm nog even goed door.
Lekker bij kip!