Als we dit typisch Italiaans gerecht buiten aan het eten waren, schoven de donderwolken ons voorbij en bij de laatste hap begon het te regen…het zal even gedaan zijn met het mooie weer.
- 350 g risotto rijst
- 1 bouillonblokje (vis)
- 1 1/2 bouillonblokje (kip)
- 500 g scampi’s
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 20 g boter
- 250 ml droge witte wijn
- Zet een kookpot met water op het vuur, los er de visbouillon in op en kook de scampi’s ca. 3 minuten.
- Laat ze even afkoelen, pel ze, maak een klein sneetje in de bovenkant en verwijder het darmkanaal.
- Breng 1,5 l water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
- Smelt de boter in een kookpot voeg er de rijst aan toe en roer tot alle korrels bedekt zijn met de boter
- Giet er de witte wijn bij en laat volledig verdampen.
- Doe er nu een soeplepel bouillon bij en roer tot al het vocht opgenomen is.
- Ga op die manier door, soeplepel voor soeplepel tot de rijst gaar is dit duurt ongeveen 20 minuten
- Roer er de laatste 2 minuten de scampi’s en de peterselie onder,
- kruid met peper en eventueel met wat zout.