Voor 4 personen (voor- of bijgerecht):
- 250 g risotto-rijst
- 300 g pompoen in blokjes
- 1 liter water
- 1 en een 1/2 bouillonblokje (kip)
- 1 versnipperde ajuin
- 80 g vers geraspte parmezaan
- goede boter
- zout en peper v/d molen
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- Voor de bouillon: breng het water aan de kook en los er de bouillonblokjes in op.
- Doe een klontje boter in een pot en stoof de ajuin.
- Voeg de rijst toe en bak glazig.
- Voeg de pompoen toe.
- Giet er een soeplepel bouillon bij en laat de rijst de bouillon volledig opnemen, giet er terug een soeplepel bouillon bij, herhaal dit tot als de bouillon opgenomen is.
- Roer af en toe om.
- Breng op smaak met peper en indien nodig met zout.
- Meng er nu een klontje boter, peterselie en de parmezaan onder.
- Zet een deksel op de pot en laat 5 minuten van het vuur rusten.