Op de blog staat er al een risottorecept, maar deze risotto met pangasiusfilet en roze garnalen heb ik gemaakt in de oven.
Voor 2 à 3 personen (hoofdgerecht)
– 200 g pangasius
– 200 gr risottorijst
– 1/2 liter water
– 20 gr parmezaan
– 40 gr boter
– snuifje chilipoeder
– 1 dl sherry
– 100 gr gepelde roze garnalen
– 1 teentje knoflook of 1 cm lookpasta
– 1/2 theelepel tijm
– 1 blokje visbouillon (knorr)
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de vis in mooie blokjes, pel de ajuin en versnipper grof.
Doe 20 gr boter in een kookpot (die in de oven kan) en stoof de ajuin en de look op een zacht vuur 5 minuten aan. Roer de rijst onder de ajuin en voeg een snuifje chilipoeder toe. Bak het geheel aan zonder kleuren. Schep de pangasiusfilet onder de rijst en voeg de tijm, water en sherry toe. Verkruimel het bouillonblokje erover en breng even aan de kook en roer om. Zet een deksel op de kookpot en schuif in de oven voor ca 25 minuten. Haal de risotto uit de oven.
Opgelet: pot is gloeiend heet!
Kijk of het gerecht klaar is. Zoniet, laat nog een aantal minuten in de oven verder garen.
Roer nu de garnalen de parmezaan en de 20 gr boter erdoor en laat nog 5 min afgedekt staan. Lekker met gemengde salade!