Als het buiten wat kouder wordt, krijgen we altijd zin in rijstpap. Niets zo gezellig dan met een potje smeuïge rijstpap je favoriete tv-programma bekijken. Voor dit recept gebruik ik de Crock-pot (slowcooker). Voeg de ingrediënten samen, roer af en toe om en klaar. Super gemakkelijk!
Ingrediënten
- 125 g dessertrijst
- snuifje zout
- 1 liter volle melk
- 0,75 g saffraanpoeder
- 10 g vanillesuiker
- 2 eeltlepels suiker
Bereiding
- Doe al de ingrediënten in de slowcooker of Crock-Pot.
- Roer de ingrediënten om.
- Zet het deksel op de pot.
- Zet op stand 2 voor 2 uur en 30 minuten.
- Roer af en toe goed om.
- Roer er op het einde de suiker en de safraan onder.
- Lekker met bruine suiker of cassonade.
Hier vind je het recept voor het maken van rijstpap op de “klassieke” manier.