- 1 broccoli
- 1/2 kipfilet
- 250 g rigatone (of penne)
- 250 ml room
- 200 ml melk
- pijnboompitten
- 1/2 versnipperde ajuin
- scheutje maïsolie
- peper en zout
- Kuis de broccoli en verdeel in roosjes.
- Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof (blijf erbij staan!)
- Kook de broccoli in gezouten water beetgaar (ca. 3 minuten).
- Neem de broccoli uit de pot met een schuimspaan en verfris onder koud stromend water.
- Kook de rigatone al dente in hetzelfde water dan de broccoli.
- Giet af.
- Bak ondertussen de ajuin even aan. Voeg de kip toe en bak gaar.
- Giet er de room en de melk bij.
- Voeg de rigatone en broccoli toe.
- Kruid met peper en zout.
- Laat de even inkoken en warm alles goed door.
- Garneer met pijnboompitten.
Ook populair op Meersmaak:
Griekse pasta
penne al arrabbiata
pasta met scampi’s
linguine met ham en erwtjes