Waar vind je Restaurant Dirkjan Decock?
Op een uurtje rijden van onze woonplaats in Oost-Vlaanderen komen we het centrum van Kortrijk binnen. Enkele meters verder parkeren we onze wagen quasi voor de deur van het restaurant. Ook met de trein kan je het restaurant perfect bereiken. Op 15 minuutjes wandelen van het station.
Wie is Dirkjan Decock?
Chef en eigenaar van het restaurant Dirkjan studeerde aan Ter Groene Poorte in Brugge en werkte onder andere in Frankrijk en Zwitserland. Hij had kookprogramma’s op Kanaal Z en WTV en opende zijn eigen restaurant Taste & Colours waar hij tien jaar lang het beste van zichzelf gaf. Na een grondige rebranding en bijbehorende renovatie kreeg ook het restaurant een andere naam. De naam waar het restaurant voor staat: Dirkjan Decock. Een restaurant waar de chef zichzelf kan uitleven in de samenstelling van de menu’s, de ingrediënten, zijn werkwijze,….Duidelijk is wel dat kwaliteit en degelijkheid primeert. Dat voel je vanaf het tafellinnen, het bestek, de inrichting van het restaurant tot de gerechten en eigengemaakte brood op tafel. Hier wordt met passie gekookt en worden gasten verwend van begin tot eind. Van vakmanschap gesproken! Een score van 15/20 bij Gault & Millau kan dat alleen maar bevestigen.
Het interieur
Het interieur is licht en met zachte tinten ingericht. Mooie fluwelen stoelen maken het erg aangenaam om zitten. Het tafellinnen is kraaknet, wit en voorzien met stiksels met een boodschap. De ruimtes hebben houten interieurelementen en kunst van lokale makers aan de muren. Wist je dat de chef ook schilderskwaliteiten heeft? De inrichting is verder minimalistisch met een kleuraccent maar blijft huiselijk en sfeervol.
Menu Utopia
Utopia verwijst naar een wensdroom, een werkelijkheid die niet bereikt kan worden, maar ook hier bewijst de chef het tegendeel. En niet alleen de chef maar ook gastvrouw en sommelier Hilde Reynaert geeft het beste van zichzelf en maakt dat je je welkom voelt in hun restaurant. We komen dineren op een weekdag. Dat betekent dat we voor de menu Utopia met 4 gangen gaan. Voorts worden er een aantal suggestiedranken voorgesteld die je per glas kan bestellen! Ik ben BOB dus beperk ik me tot kleine proevertjes maar ook dat is geen enkel probleem.
Om te starten nemen we het huisaperitief en een glaasje Claus Preisinger Ancestral. Wens je geen alcohol te drinken? Een zeer waardig alternatief is de Buloo. Dit is een alcoholvrij aperitief met de allures van champagne. Een verfrissende combinatie van kombucha, rooibos, citroen, kers en kruiden. Het wijndomein Claus Preisinger (Oostenrijk, Burgenland) brengt een licht parelende schuimwijn met toetsen van rabarber en appel. Perfecte starters! Als amuses worden 4 fijne gerechtjes met handgepelde garnalen, mossel, kokkel en makreel geserveerd.