Voor 3 à 4 personen:

  • 300 g visfilet
  • 10 scampi’s
  • 2 ajuinen (gepeld en versnipperd)
  • stukje prei (gekuist en in ringen gesneden)
  • 2 teentjes look (gepeld en fijn gesneden)
  • 1 blik gepelde tomaten (400g)
  • 1 blaadje laurier
  • 1 koffielepel gehakte peterselie
  • snuifje tijm
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 bouillonblokje (vis)
  • 1/2 bouillonblokje (groenten)
  • peper v/d molen en zout
  • 100 g geraspte kaas
  • olijfolie
  1. Stoof de ajuin 5 min zonder kleuren in de olie aan.
  2. Voeg prei, knoflook, tomaten, laurier, tijm, peterselie, wijn en een 1/2 liter water toe.
  3. Laat 15 minuten onder deksel koken.
  4. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.
  5. Voeg de bouillon aan de soep toe.
  6. Verwijder het blaadje laurier en mix de soep.
  7. Giet door een zeef.
  8. Kruid met peper en indien nodig met zout.
  9. Voeg de vis en de scampi’s aan de soep toe en laat 8 minuten pocheren (juist tegen het kookpunt aan).
  10. Dien de soep goed heet op.
  11. Serveer er de gemalen kaas apart bij.

Lekker met ciabatta en italiaanse kruidenboter

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!